Detoxa kroppen två gånger varje år!

Att detoxa (avgifta) kroppen har man gjort i alla tider. Allt från att avstå från viss typ av mat under en period till längre fasteperioder är olika metoder som är välkända i alla folkgrupper. Det är nyttigt att detoxa sin kropp helst två gånger per år (vår och höst).


Dålig mat orsakar förruttnelseprocesser och jäsningar i tarmen som i sin tur skadar tarmslemhinnan. Så småningom hamnar tarmgifterna i blodet och belastar alla kroppens organ. Kroppens reningssystem (hud, lymfa, njurar, lungor, bihålor, tjocktarm, tarmsystemet, levern) kan inte rensa gifterna utan vi får olika sjukdomssymtom. Vanliga symtom är trötthet, svullnader, inflammationer, led- och muskelvärk, huvudvärk, överkänslighet, illaluktande svett och avföring samt olika typer av hudproblem.


När tarmslemhinnan är skadad uppstår också näringsbrist eftersom näringsupptaget blir sämre. Om du avgiftar din tarm och byter till näringsrikare kost kommer du att märka en stor skillnad i hur du mår. Detox kan med stor fördel kombineras med rensande kroppsbehandlingar som zonterapi eller bindvävsmassage.


Jag har använt Holistics detoxkur (UltraDetox och UltraBalans) med gott resultat.

 

Tips inför detox!

  • Drick mycket vatten under din detoxkur.
  • Är grönsaker, allra helst gröna bladgrönsaker.
  • Frukt, alla  typer av bär, nötter samt frön är bra.
  • Undvik alkohol och tobak, kaffe, alla snabba kolhydrater (bröd, pasta, socker), mikromat.
  • Lätt motion samt torrborstning hjälper till att avgifta din kropp.